Acció formativa del BAF
Manipulació d'aliments (aprenentatge mòbil)
Àmbit promotor de la formació:
Direcció de Serveis de Formació
Requisits:
Aquest curs es durà a terme amb l'aplicació SNACKSON mitjançant un dispositiu mòbil a través del qual es podran descarregar una APP a partir d'un enllaç que rebran per correu electrònic o mitjançant qualsevol ordinador a través del web https://web.snackson.com/#/El participant rebrà un correu electrònic previ a la data d'inici de la formació amb un enllaç per activar el seu compte. Haurà d'establir una contrasenya i posteriorment descarregar i accedir amb el seu email i contrasenya
Modalitat:
Microaprenentatge
Canal:
En línia
Durada:
1.00 h
| Presencial   0.00 h
| Videoformació   0.00 h
| Treball en línia   2.00 h
Nombre de participants:
Mínim 80
| Òptim  
150
| Màxim  
250
Tipus d'acreditació:
Certificat d’assistència
Col·lecció: Microcursos
Objectius

· Conèixer les característiques del manipulador d'aliments.
· Identificar els diferents tipus d'infecció alimentària.
· Prevenir els diferents tipus d'infecció alimentària.
· Identificar els diferents tipus d'intoxicació alimentària.
· Prevenir els diferents tipus d'intoxicació alimentària.
· Detectar els indicadors de què un aliment està deteriorat.
· Identificar els contaminants biòtics i abiòtics.
· Conèixer els diferents mètodes de conservació d'aliments.
· Conèixer les pautes d'higiene i de pràctica segura de manipulació d'aliments.

Continguts
· Mites sobre seguretat alimentària.
· Regulació del manipulador d'aliments.
· Infecció alimentària per bacteris.
· Infecció per salmonel·la.
· Infecció alimentària per paràsits.
· Intoxicacions alimentàries d'origen bacterià.
· Intoxicació per toxines d'estafilococs.
· Intoxicació per toxina botulínica.
· Intoxicació per toxina de Clostridium perfringens.
· Intoxicació per toxina de Bacilus cereus.
· Intoxicacions alimentàries per tòxics naturals.
· Deterioració dels aliments.
· Tipus de contaminació alimentària.
· Contaminació biòtica.
-Contaminació abiòtica.
-Conservació dels aliments.
· Neteja de mans.
· Pautes d'higiene.
· Glossari de neteja i desinfecció.
· Fases d'higienització.
· Prevenció de plagues.
· Gestió de residus.
Metodologia d'impartició
Els continguts consten de material didàctic en petites píndoles que es van alliberant de forma diària en els dispositius mòbils de cada alumne. Aquest material es presenta en esquemes, text i vídeos de curta durada. Si l'usuari té activades les notificacions en el seu telèfon, se l'informarà mitjançant una notificació push al moment que hi hagi nou contingut disponible. Per a una adequada comprensió i assimilació dels continguts és convenient que el participant dediqui temps diàriament, realitzant d'aquesta forma un seguiment de la formació adequada, la qual cosa li permetrà un major aprofitament.
Metodologia d'avaluació
L'alumne haurà de completar el 100% de les pantalles del curs.
Destinataris
Col·lectiu professional Àrea funcional Perfil formatiu Competència
Tècnic especialista Més d'una àrea Director programa Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Responsable Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Tècnic assessor Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Tècnic gestió Orientació de servei a la ciutadania