Acció formativa del BAF
Aliments de major risc i APPCC (aprenentatge mòbil)
Àmbit promotor de la formació:
Direcció de Serveis de Formació
Requisits:
Aquest curs es durà a terme amb l'aplicació SNACKSON mitjançant un dispositiu mòbil a través del qual es podran descarregar una APP a partir d'un enllaç que rebran per correu electrònic o mitjançant qualsevol ordinador a través del web https://web.snackson.com/#/. El participant rebrà un correu electrònic previ a la data d'inici de la formació.
Modalitat:
Microaprenentatge
Canal:
En línia
Durada:
2.00 h
| Presencial   0.00 h
| Videoformació   0.00 h
| Treball en línia   2.00 h
Nombre de participants:
Mínim 80
| Òptim  
150
| Màxim  
250
Tipus d'acreditació:
Certificat d’assistència
Col·lecció: Microcursos
Objectius

· Conèixer la figura del Manipulador de Major Risc.
· Identificar riscos i precaucions a prendre en els aliments.
· Conèixer la metodologia d'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític.
· Aplicar l'Anàlisi de Perills i Punts de Control Crític.

Continguts
1. Què és un Manipulador de Major Risc (MMR)?
· Diferències MMR amb el manipulador d'aliments.
· Deures el MMR i de l'empresa.
· Caducitat del certificat.

2. Aliments de major risc
· Ous i ovoproductes.
· La llet.
· La carn i la seva conservació.
· El peix i el marisc.
· Menjar preparat.

3. APPCC-Traçabilitat i autocontrol
· Perills durant el procés, l'APPCC.
· Avantatges de l'APPCC.
· Guies de Pràctiques Correctes d'Higiene (GPCH).

4. Aplicar l'APPCC-Principis de sistema APPCC
· Fase 1: creació de l'equip de treball d'APPCC.
· Fase 2: descripció de les activitats i dels productes.
· Fase 3: elaboració del diagrama de flux.
· Fase 4: comprovació del diagrama de flux.
Metodologia d'impartició
Els continguts consten de material didàctic en petites píndoles que es van alliberant de forma diària en els dispositius mòbils de cada alumne. Aquest material es presenta en esquemes, text i vídeos de curta durada. Si l'usuari té activades les notificacions en el seu telèfon, se l'informarà mitjançant una notificació push al moment que hi hagi nou contingut disponible. Per a una adequada comprensió i assimilació dels continguts és convenient que el participant dediqui temps diàriament, realitzant d'aquesta forma un seguiment de la formació adequada, la qual cosa li permetrà un major aprofitament.
Metodologia d'avaluació
L'alumne haurà de completar el 100% de les pantalles del curs.
Destinataris
Col·lectiu professional Àrea funcional Perfil formatiu Competència
Tècnic especialista Més d'una àrea Director programa Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Responsable Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Tècnic assessor Planificació, organització i avaluació de serveis públics
Tècnic especialista Més d'una àrea Tècnic gestió Orientació de servei a la ciutadania